Schrijfcursus familiegeschiedenis of levensverhaal

De eerste acht Filiuskinderen uit Betje, de zevende van de kruidenier, in Koudekerke (Zeeland)

Reacties van deelnemers:

Annemieke Rijneke (juni 2018):

“Goede afwisseling van theorie en praktijk. Nynke gaf veel inspirerende voorbeelden. Door de schrijfoefeningen zag ik opeens de vele mogelijkheden. Veilige sfeer. Ik heb ervan genoten.”

Marjan Bannink (juni 2018):

“Goed vond ik de praktische aanpak. Ik kreeg gaandeweg meer inzicht in wat ik zou kunnen doen met de berg aan informatie die ik al tot mijn beschikking heb. Ook de setting vond ik prima. Fijne plek, niet te veel deelnemers, maar toch genoeg om interessante input te krijgen. Eyeopeners!”

Korte schrijfcursus Familie- of Levensverhaal

Je werkt aan een levensverhaal of een familiegeschiedenis en hebt genoeg stof voor een boek. Schrijven kun je, maar je worstelt met de materie en vraagt je af hoe je er een boeiend verhaal van maakt. Dan is de korte cursus Familiegeschiedenis of Levensverhaal Schrijven iets voor jou. In deze schrijfcursus van twee bijeenkomsten onderzoeken we de volgende vragen:

  • Welk genre past het beste bij mijn materiaal?
  • Hoe voorkom ik dat het een ‘en toen…, en toen…’ verhaal wordt?
  • Ik heb materiaal uit diverse bronnen, hoe krijg ik eenheid in mijn verhaal?
  • Wie laat ik het verhaal vertellen?

We kijken de kunst af bij geslaagde familiegeschiedenissen en doen schrijfoefeningen. Je doet inspiratie op en gaat met een werkplan naar huis.

Wat je moet weten:

Cursusdata: zaterdag 21 en 28 maart 2020, van 10 tot 12.30 uur
Waar: Het Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag
Kosten: 80,- euro voor twee bijeenkomsten van twee en een half uur
De docent: Nynke Feenstra
Inschrijven: Stuur een mail naar info@nynkefeenstra.nl of bel 06-44 11 0384. Of klik hier door naar het inschrijfformulier op de website van KOO, centrum voor kunsteducatie in het Koorenhuis Den Haag >>